Planprocessen 8 åtgärdsgrupper


Planprocessen


Aktuella datum

I  Nyhetsbrev 2 utmanar vi alla grannar att testa sitt klimatavtryck och sedan tävla om den som förbättrar det bäst. 

Gå ut på länken nedan och gör testet. Maila sedan info@rvv.se och den nivå du fått. Om 6 månader gör vi om det och den som är bäst har chans att få ett pris!


Häng med för miljön!

Miljö - ditt klimatavtryck

Miljön runt Aspvik

Testa och tävla i ditt klimatavtryck

(se nedan)Årsmöte 2020

Du som vill delta i tävlingen gör ditt test och sparar ner det som en bild och mailar oss här på info@rvv.se ditt nuläge. I maj gör du om det och då utser vi vinnaren.

Städdagen 17 oktober


Som vanligt hade vi vår städdag i oktober, och trots Corona - kom ett 40-tal deltagare. Vi hade strålande höstväder, ganska vindstilla och mycket god stämning.

Anslagstavlor sattes upp, avslagna tistlar krattades ihop och stranden städades och "inventerades". Avslutning med grillad korv förstås.


Ami presenterade vår nya hemsida och Facebooksidan Rädda Aspvik samt informerade om kommande nyhetsbrev. Johan gav en uppdatering på planprocessen. Där pågår intensiv dialog med kommunen samtidigt som kommunen skickar ut konstig enkät till Betsede där de ber dem där kommentera VÅR planprocess, Märkligt. Rädda Aspvik-sidan på Facebook ger argumenten MOT exploateringen och Skrivunder - protestlistan är vår möjlighet att uppmärksamma kommunen på att många medborgare är emot detta. Så få vänner och bekanta, era barn och släktingar att skriva under!


Vår hemsida och sociala medier


Först på morgonen jobbade båtägarna med att ta upp bommarna och flytta badflotten.

Kommunen har via översiktsplanen lagt in en interaktiv karta där medborgare lägger in områden i kommunen som man vill pusha - för att de är bra på något sätt. Detta kan vara en bra möjlighet för oss alla att visa att Aspvik/Räknäs är ett område som vi gillar.


Gå in via länken nedan och på kartan markerar du ett område och fyll i din ålder, kön och varför området är bra (t ex naturupplevelse). Gör så på många olika ställen i vårt Räknäs så kanske kommunen ser att det är mer värt att bevara.

Pusha vårt område

AKTUELLT

Tidigare nyheter

Nu har vi startat en ny layout på hemsidan, som också ligger på en plattform där vi kan göra lite mer finesser än tidigare. Det är samma domän-namn - dvs rvv.se som tidigare, men vi hoppas att vi med den ska kunna levandegöra vår verksamhet ännu mer flexibelt.


FACEBOOK - RÄDDA ASPVIK

För att bemöta och skapa motstånd mot den pågående planprocessen och exploateringsområdet för JM så har vi också startat en ny Facebooksida - Rädda Aspvik. Där lägger vi ut de argument vi har för att skapa motståndet. Gå gärna ut där och "gilla" sidan. Eller ännu hellre "dela" sidan till alla dina facebook-vänner så blir vi fler som hjälps åt!

Copyright © Alla rättigheter förbehållna